Feketeerdő torta
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető!
Sokan azt gondolják, hogy egy tortát megsütni/elkészíteni nehéz és időigényes. A következő receptben szeretnék bemutatni egy nagyon egyszerűen elkészíthető tortát, ami eddig nálunk mindig óriási sikert aratott, mindegy ki jött hozzánk vendégségbe.
Hozzávalók:
1 üveg magozott meggy / vagy fagyasztott meggy
rum aroma
3 db kakaós tortalap (aki szeretné meg is sütheti, de a bolti is teljesen jó)
1 csomag zselatin (pl.: tortazselé)
6 dl tejszínhab (esetleg fixáló hozzá)
Elkészítés:
A torta elkészítése előtt pár órával, de még jobb, ha előző este a magozott meggyet beáztatjuk rum aromába. Én sokszor csak kinyitom az üveget és belecsepegtetem.
A meggy levét leszűrjük, egy tálban felfogjuk, mert a meggyzseléhez jól felhasználható.
A tortazselét a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően elkészítjük úgy, hogy a meggy leszűrt levéhez adjuk hozzá a vizet, az előírt mennyiségig.
A tejszínhabot felverjük.
A tortalapokat szétszedjük, az alsót mindjárt arra a tányérra tesszük, amin a tortát tálalni szeretnénk, így nem kell a kész tortát még mozgatni. A lapokat rum aromával meghintjük.
Ha a zselé kezd hűlni, akkor minden lapot megkenünk vele. (Ha túl forró és folyós, akkor elázik a tésztalap, ha nagy kihűlt akkor meg darabos, ezért a kettő közötti állapotot kell megtalálni.)
Utána megkenjük tejszínhabbal, majd eloszlatunk rajta egy sor meggyet (célszerű a szép szemeket a végére hagyni, a tetejére a díszítéshez.)
A következő lappal is így járunk el. Az utolsó lapot a zselés felével a többi lapra borítjuk, majd bevonjuk tejszínhabbal- az oldalát is nyugodtan- és meggyel díszítjük.
Aki szeretné, az megszórhatja a szélét csoki reszelékkel is. Fél napot hideg helyen állni hagyjuk!
Jó étvágyat hozzá!