Tejszínes csirkemell / pulykamell tésztával
Egyszerű, gyors, laktató, finom! Ajánlom mindenkinek!
A tejszínes csirkemell hozzávalói 4-5 főre:
- 1/2 kg csirkemell vagy pulykamell - felcsíkozva vagy kockázva
- 50 dkg száraz tészta - csavart, cső, penne, fodros kocka, stb.
- 3-4 dl főzőtejszín
- kb. 15-20 dkg reszelt sajt a tetejére
- 1 fej vöröshagyma apróra felkockázva
- 3-4 gerezd fokhagyma lekaparva vagy feldarabolva
- fűszerek: só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet vagy pulykamellet vágjuk fel csíkokra vagy kockákra. Kevés zsiradékon süssük meg. (Mivel előbb levet enged, ezért ha már elfőtte a saját levét, már jó is.)
Ekkor tegyük rá az apróra vágott vöröshagymát. Együtt pirítsuk a húst a hagymával, amíg szép piros nem kezd lenni a hús.
Csak utána tegyük rá a lekapargatott vagy felaprított fokhagymát és pár percig süssük, amíg a fokhagyma elveszti a nyers ízét. Vigyázzunk, hogy ne sokáig süssük, mert a fokhagyma keserű lesz!
Engedjük fel a tejszínnel és forraljuk fel, hogy szépen besűrűsödjön.
Közben olajos, sós vízben főzzük meg a tésztát, de ne főzzük túl sokáig, mert még sütjük is egy kicsit a sütőben, hogy ne essen szét.
A besűrűsödött csirkemelleket keverjük össze a kifőzött tésztával és öntsük egy tepsibe, vagy egy jénaiba.
Tetejére reszeljük rá a sajtot.
Hideg sütőbe tegyük be és felforrósodás után kb. 20 percig süssük, hogy a teteje szépen megpiruljon.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, pár percig pihentessük (pl. amíg elfogyasztjuk a levest), hogy jobban darabolhatóvá váljon.
Jó étvágyat!